dijous, 15 de setembre del 2011

Ha mort l'Ia Clua


Nascut el 1951, Clua va començar la carrera artística el 1967, quan va fundar el grup Dos + Un, juntament amb el seu germà Jordi i amb Manel Joseph. El grup va editar cinc discs i va ser habitual en l'escena de la cançó preludiant els concerts de figures destacades, com ara Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Maria del Mar Bonet.
Després de Dos + Un, Clua va formar el grup Ia i Batiste, al costat de Jordi Batiste, ex-integrant de grups com els Tres Tambors o Màquina! De fet, Ia i Batiste va ser un dels grups de pop més importants d'aquella dècada, a cavall de la nova cançó i la música experimental i progressiva. Va enregistrar dos discs fins que el grup es va dissoldre, el 1976.
Clua va començar després el grup Moto Clua, que va tenir el suport de Joan Manuel Serrat i de Josep Maria Bardagí, que li van produir els discs.
El 1993 Ia i Batiste va viure una segona joventut, gràcies a l'acceptació de la reedició dels seus discs, i van reaparèixer als escenaris i als estudis d'enregistrament. De tot plegat en va sortir el disc 'En directe'. (Font: Vilaweb)

Aquí podeu escoltar a Ia i Batiste amb la cançó "El gessamí i la rosa", a partir d'un poema de Josep Carner

 
i aquí el podeu veure amb una bona colla d'amics, cantant dalt d'una golondrina del Port de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada